Skip to content Skip to footer
0 items - 0,00 € 0
0 items - 0,00 € 0
0 items - 0,00 € 0

Qui Sóc

Ricard Sabaté Buti

Enòleg per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, nascut a Sant Sadurní l’any 1990 fill d’una família de cavistes. Criat entre el Penedès i el Garraf. Amb un any d’edat ja mullava el xumet en cava.

Amant de l’univers i el que tot ell ens comporta, la física, la química i la biologia. Autodidacta per necessitat i somiador perquè també dormo. M’agrada donar voltes a les dificultats i afrontant-les de cara.

M’encanta la cuina, des dels 14 anys entre fogons a casa, i ara cuino pensant en enologia a La Cava wine bar, ja que fer un vi no és més que cuinar un raïm a la nostre manera.

Què faig?

Emprenedor de La Cava Wine Bar a Vilanova i la Geltrú l’any 2016, just quan estava finalitzant els estudis en enologia.

Des de petit he ajudat als pares en ens diferents processos de producció de vins escumosos dins la Denominació d’Origen Cava, agafant el rol d’enòleg assessor l’any 2014 i elaborant els meus primers tiratges a principis de 2016. Elaboro vins escumosos de qualitat dins la D.O. Cava sota les dues marques familiars, Mº Blanca Buti Masana (la mare) i Sabaté Buti (els fills). Caves exclusius de produccions molt reduïdes i cupatges de llargues criances.

Des dels inicis del projecte de La Cava wine bar que realitzo tastos de vins en privat, petits comitès, cursos, i presentacions de cellers i productes. A la vegada intentant aprofundir i ensenyar la cultura del vi al nostre país, el #vicatala
Aposto pels petits cellers familiars d’arreu del nostre territori, donant-los a conèixer des de l’espai físic de La Cava wine bar i Sabate Buti Wines.

Des de 2021 col·laboro amb DO Vins de la Terra, que és un espai a Instagram on es pretén fer arribar els petits cellers al consumidor final, mitjançant activitats d’oci, visites, tastos, cursos, etc, i de participació popular.
Assesoro a la hosteleria, amb la oferta de vins de petits productors, la elaboració de cartes, tastos dirigits.
Des de Sabatebutiwines.com ofereixo la venda online dels diferents productes dels cellers col·laboradors, ja sigui per compra particular, empresarial o esdeveniments (bodes, festes privades, etc).
També ofereixo la venda d’experiències, visites a cellers, tastos dirigits, cursos d’iniciació, maridatges familiars i activitats relacionades amb l’enoturisme i l’oci del vi.

On vaig?

“Caminante no hay camino, se hace el camino al andar” 

Com a Ricard Sabaté Butí vaig a donar a conèixer la cultura del #vicatalà, des del celler a casa vostra.

Vull fer arribar la oferta dels petis productors a diferents espais de venda i consum de vi (wines bar, restaurant i botigues especialitzades).

Busco col·laboracions amb cellers, empreses d’hoteleria, distribució i oci, sempre centrat en el consum de proximitat i de petits productos.

Històricament la nostra terra presenta una cultura vitivinícola d’uns 3000 anys d’antiguitat, amb varis jesiments arqueològics arreu del nostre territori, des de la Terra Alta fins l’Empordà passant pel Pendès i Tarragona.

El meu somni de vida es tracta d’un projecte d’autosostinibilitat energètica, econòmica i ecològica, basat en la economia circular dins una finca de producció d’aliments, productes derivats i turisme (ecoturisme, enoturisme, experiències gastronòmiques, etc…)